ДГ №146 "Звездица"
Детска градина в град София

За нас

Детска градина № 146 „Звездица“ създадена през 1963 година е учебно-възпитателно заведение с утвърдено име и традиции.

На 15.02.2016 година тържествено бе открита новопостроената модерна сграда на детската градина, която е разположена в подножието на Стара планина, заобиколена от приказна природа и чист въздух.

ДГ № 146 „Звездица“  има  8(2  яслени и 6 градински) групи за деца от 2 до 7 годишна възраст. Детското заведение разполага с две учебни сгради с модерно обзаведени административен блок, медицински кабинет, физкултурен и музикален салон, методичен кабинет, собствен кухненски и перален блок. Новата база е изцяло екологична. Отоплението се осъществява чрез възобновяеми енергийни източници - термопомпи /вода – вода/.

През април 2022 г. отвори врати филиала в квартал Сеславци – модерна просторна двуетажна сграда с помещения за три групи и огромен двор за спорт и игри на открито, модерен физкултурен салон, футболно игрище и тераса са изнесени класни стаи на открито с гледка към планината.

Градината е на 2 етажа, с обща застроена площ 1300 кв.м. Разполага с красив и просторен двор с много зеленина. В него са разположени  и детски площадки за всяка възрастова група оборудвани с обезопасени каучукови настилки и съоръжения за игри и забавления на открито.